top of page

Fri, Nov 11

|

Nordstaden

Alan Haksten Ensemble på Tillsammansfestivalen - Göteborg

Den passionerade Tangon Kronhuset Rikssal Klockan 16–18 Alan Haksten Ensemble Dans Julian Castro & Anna Prousanidou

Tickets are not on sale
See other events
Alan Haksten Ensemble på Tillsammansfestivalen - Göteborg
Alan Haksten Ensemble på Tillsammansfestivalen - Göteborg

Time & Location

Nov 11, 2022, 4:00 PM – 6:00 PM

Nordstaden, Kronhusgatan 1D, 411 13 Göteborg, Sweden

About the event

Den passionerade Tangon  Kronhuset Rikssal Klockan 16–18 

Tango är så många saker samtidigt: Passion, melankoli, glädje, smärta, mindfulness. Krafter vi inte kan styra och krafter vi inte kan förstå.

 Vad händer när olika Tango möts? Lyssna, titta och kanske prova -på att dansa till både finsk och argentinsk Tango, vi bjuder in till både uppvisning och workshop. Saanko Luvan Seuratanssijat, fritt översatt Får Jag Lov Sällskapsdanserna, är en ideell dansförening som lär ut framför allt finska sällskapsdanser men även andra danser till exempel Salsa, Rumba, Swingfox, Chacha, Masurka, Polkka och Linedans. Dagens uppvisning börjar med Männens Tango. Männens Tango visar Tangons historia hur den började i Buenos Aires immigrantkvarter. Männen övar först dans för sig själva innan de törs dansa med kvinnorna. I den andra delen Smärtans Tango visas. Finsk Tango med känslor i all dess dramatik. Kärlek och glädje, smärta och djup sorg. Vill du dansa mera? Föreningens lokal finns på Färgfabriksgatan 9 nära Backaplan på Hisingen. 

The Alan Haksten Ensamble är en neotangokvartett baserad i Göteborg bildad av musiker från Argentina, Sverige och Finland. Repertoaren består huvudsakligen av Hakstens egna verk. Tango Argentino är en dans med stor tradition och historia. Vill du lära dig mer om den tidlösa konsten? Erfarna lärare Anna Prousanidou och Julian Castro är dina guider. Följ med oss på en workshop där vi utforskar rörelsen och musiken tillsammans.

https://goteborg.se/wps/wcm/connect/7c26ed3d-4e78-45c9-9824-642a1aaa0ab0/220210-001-164+Tillsammansfestivalen%2C+program_webb.pdf?MOD=AJPERES

Share this event

bottom of page